Skip to main content

Concierge programajánló

Budapest nyüzsgő városa rengeteg kulturális és szórakoztató programot kínál, amelyek között mindenki megtalálja a kedvére valót! Lelkes concierge csapatunk örömmel segít felejthetetlenné tenni a fővárosban töltött napokat, és megmutatja Budapest modern és történelmi szépségeit egyaránt.

Tekintse meg Clark kedvenc progamajánlatait, vagy további javaslatokért forduljon kollégáinkhoz!

Fedezd fel a fővárost a hivatalos Budapest Kártyával, amely megannyi élményt magában foglal.
További inormáció

BUDAPESTI LÁTVÁNYOSSÁGOK

BUDAI KIRÁLYI PALOTA

A Budai Vár a magyar királyok történelmi vár- és palotaegyüttese. 1265-ben fejezték be a munkálatok első szakaszát, de a terület nagy részét ma elfoglaló hatalmas barokk palota 1749 és 1769 között épült.

A komplexumot a múltban királyi palotaként vagy királyi kastélyként emlegették. Ma a Magyar Nemzeti Galéria és a Budapesti Történeti Múzeum található itt.

Lokáció térképen

Tovább

CLARK ÁDÁM TÉR ÉS A BUDAVÁRI SIKLÓ

A Clark Ádám tér a Lánchíd budai oldalán helyezkedik el. A téren egy 3 méter magas mészkő szobor áll, amely Budapest híres nullkilométeres köve. Itt található továbbá a Duna-partot a Budai Várat összekötő sikló, mely 1870 óta üzemel.

Akkoriban a Budavári sikló még csak a második volt Európában. A siklót aprólékosan rekonstruálták és régies stílusban újjáépítették, miután egy második világháborús bombatámadás során teljesen megsemmisült. A Budai Vár siklója 1987-ben került fel az UNESCO világörökségi listájára.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

GELLÉRT-HEGY ÉS CITADELLA

A Duna-part budai oldalán a Gellért-hegy 235 méter magasra emelkedik, tetején a Szabadság-szoborral. Ez a nevezetesség Budapest városképének jelentős részét képezi és 1987 óta az UNESCO Világörökség része.

A Gellért-hegy csúcsán található erődítményt a Habsburgok építették 1854-ben a város felügyelete érdekében.

  Lokáció térképen

HALÁSZBÁSTYA

A budapesti Halászbástya kétségtelenül az egyik legnépszerűbb látnivaló fővárosunkban. A mai Halászbástya díszes erődítményei a 19. században épültek, hogy kilátóként szolgáljanak Budapest legjobb panorámájához.

Ahonnan most fantasztikus fotókat lehet készíteni, régen igazi várfalak voltak, bár a mai építmény soha nem szolgált igazi erődítményként Budán.

Lokáció térképen

MAGYAR ÁLLAMI OPERAHÁZ

A Magyar Állami Operaház egy neoreneszánsz operaház Budapest központjában, az Andrássy úton. Az eredetileg Magyar Királyi Operaház néven ismert épületet Ybl Miklós, a 19. századi magyar építészet meghatározó alakja tervezte.

Az építkezés 1875-ben kezdődött Budapest város és I. Ferenc József osztrák-magyar császár támogatásával, és 1884. szeptember 27-én adták át a nagyközönségnek. Ma Budapest és Magyarország legnagyobb operaháza.

Cím: 1061 Budapest, Andrássy út 22.

Lokáció térképen

Tovább

MÁTYÁS-TEMPLOM

A Mátyás-templom Budapest egyik legszebb, és Európa legkülönlegesebb temploma. A Budai Várhegy tetején található, 1015 óta, az első magyar király alapítása óta szolgálja a Budai Várhegy polgárait.

A rejtélyekkel és kincsekkel teli templom lélegzetelállító belső térrel rendelkezik, melynek színeit az orientalizmus és a romantikus historizmus ihlette. Misztikusan egzotikus hangulata neogótikus jegyeivel párosítva megkülönbözteti mindegyik más templomtól.

Lokáció térképen

Tovább

MŰVÉSZETEK PALOTÁJA ÉS A NEMZETI SZÍNHÁZ

Művészetek Palotája (MÜPA) épületét 2005 márciusában adták át hivatalosan Budapesten, Ferencvárosban. A Rákóczi híd közelében található, a Zoboky, Demeter és Társai Építészeti Iroda tervezte.

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

A Müpa mellett található a 2002-ben megnyílt Nemzeti Színház. A Müpa Budapest és a Nemzeti Színház is része a Budapesten létrejövő új Millenniumi Városközpontnak.

Cím: 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Lokáció térképen

ORSZÁGHÁZ

A Budapesti Parlament a magyar Országgyűlés állandó székhelye, Magyarország legkülönlegesebb épülete, Budapest kedvelt turisztikai célpontja. A város pesti oldalán, a Kossuth Lajos téren, a Duna keleti partján található.

Steindl Imre magyar építész tervei alapján, neogótikus stílusban épült, 1902-ben nyitották meg. Jelenleg is ez Magyarország legnagyobb épülete.

Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

Lokáció térképen

Tovább

SZENT ISTVÁN-BAZILIKA

A Szent István római katolikus bazilika Magyarország egyik leghíresebb épülete. Nevét István, Magyarország első királya (kb. 975–1038) tiszteletére kapta, akinek jobb kezét ereklyetartóban meg lehet tekinteni.

Jelenleg a harmadik legnagyobb templomépület a mai Magyarország területén.

Cím: 1051 Budapest, Szent István tér 1.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

BUDAPESTI TERMÁLFÜRDŐK

GELLÉRT FÜRDŐ

A fürdőkomplexum 1912 és 1918 között épült szecessziós stílusban. A második világháborúban megsérült, de később újjáépítették. A fürdő helyén a középkorban kórház működött.

Az Oszmán Birodalom uralkodása alatt ezen a helyen fürdők is épültek. A "varázslatos gyógyforrást" a törökök használták a 16. és 17. században. A fürdőt Sárosfürdőnek (iszapos fürdőnek) nevezték, mert a medencék alján megtelepedett az ásványi iszap.

Cím: 1118 Budapest, Kelenhegyi út 4.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

RUDAS FÜRDŐ

A Rudas Fürdő mai napig megőrizte a török ​​fürdő számos kulcsfontosságú elemét, mint például a török ​​kupolát és a nyolcszögletű medencét.

A fürdő hat terápiás medencével és egy úszómedencével rendelkezik, ahol a hőmérséklet 10 és 42 °C (50 és 108 °F) között van. Az enyhén radioaktív termálvíz komponensei szulfát, kalcium, magnézium, bikarbonát és jelentős mennyiségű fluoridion. A víz segít a degeneratív ízületi betegségek, a krónikus ízületi gyulladások, a porckorongproblémák, a neuralgia és a csontrendszer kalciumhiányának kezelésében.

Cím: 1013 Budapest, Döbrentei tér 9.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

SZÉCHENYI FÜRDŐ

A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő Európa legnagyobb gyógyfürdője. Vizét két termálforrás szolgáltatja, hőmérsékletük 74 °C (165 °F) és 77 °C (171 °F). A termálvíz alkotórészei közé tartozik a szulfát, kalcium, magnézium, bikarbonát, valamint jelentős mennyiségű metabolikus sav és fluor.

A fürdőt az 1880-as évektől kezdődő tervezési szakaszban eredetileg artézi gyógyfürdőként emlegették, azonban 1913. június 16-i megnyitásakor Széchenyi Istvánról hivatalosan is a Széchenyi gyógyfürdő nevet kapta. A Városligetben található fürdő neobarokk stílusban épült, Czigler Győző tervei alapján.

Cím: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 9-11.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

BUDAPESTI MÚZEUMOK

LUDWIG MÚZEUM

Ludwig Múzeum – A Kortárs Művészeti Múzeum a modern és kortárs művészet remekeit gyűjti és mutatja be. Gyűjteménye az amerikai pop art értékes darabjait tartalmazza. A kelet- és közép-európai művészetre fókuszálva ugyanakkor kiemelt hangsúlyt fektet a 60-as évek és az elmúlt napok magyar művészetének nemzetközi kontextusban való bemutatására is.

Emellett időszaki kiállításokon a nemzetközi színtér vezető művészeit, valamint a legismertebb magyar mestereket mutatják be.

Cím: 1095 Budapest, Komor Marcell utca 1.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

MAGYAR NEMZETI GALÉRIA

A Magyar Nemzeti Galéria 1957-ben alakult nemzeti művészeti múzeumként. Budapesten, a Budai Várban található.

Gyűjteményei minden műfajban felölelik a magyar művészetet, köztük számos 19. és 20. századi magyar művészek alkotásait, akik Párizsban és más nyugati helyszíneken dolgoztak. A Nemzeti Galéria ad otthont a középkori, reneszánsz, gótikus és barokk magyar művészetnek.

Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

MAGYAR NEMZETI MÚZEUM

A Magyar Nemzeti Múzeum Magyarország történeti, művészeti és régészeti nemzeti múzeuma a VIII. kerületben található Budapesten.

A Magyar Nemzeti Múzeum története 1802-re vezethető vissza, amikor gróf Széchényi Ferenc megalapította az Országos Széchényi Könyvtárat. Ezt követte Széchényi felesége egy ásványgyűjtemény adományozásával. Ennek eredményeként jött létre a Magyar Nemzeti Múzeum, mint általános történeti és természettudományi múzeum, nem csak egyszerű könyvtár.

Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

NÉPRAJZI MÚZEUM

A Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályaként alakult 1872-ben.

A Néprajzi Múzeum új otthona a Városligetben, a város egyik legrégebbi zöldövezetében épült fel. Az új épületet 2022 májusában nyitották meg.

Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 35.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

A Szépművészeti Múzeum a Hősök terén található, 1900 és 1906 között épült.  A múzeum gyűjteménye az európai művészet valamennyi korszakát magában foglaló nemzetközi művekből áll, és több mint 100.000 darabot számlál.

A múzeum gyűjteménye hat részlegből áll: Egyiptomi, Antik, Régi szobrászat, Régi mesterképek galéria, Modern gyűjtemény és Grafikai gyűjtemény.

Cím: 1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

TERROR HÁZA MÚZEUM

Az Terror háza egy múzeum, amely Budapesten, az Andrássy út 60. szám alatt található. A 20. századi magyarországi fasiszta és kommunista rezsimhez kapcsolódó kiállításokat tartalmazza, és egyben emlékmű is e rendszerek áldozatainak, köztük az épületben fogvatartottaknak, kihallgatottaknak, megkínzottaknak vagy meggyilkoltaknak.

A múzeum 2002. február 24-én nyílt meg.

Cím: 1062 Budapest, Andrássy út 60.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

PROGRAMOK ÉS TÚRÁK

ALFÖLD “PUSZTA” TÚRA

Élje át az Alföld vagyis a „puszta” hagyományait egy egész napos kiránduláson. A túra alatt izgalmas lovasbemutatóban és lovaskocsikázásban lesz része 3 fogásos ebéddel és borkóstolóval.

BUDAPEST VÁROSNÉZÉS– FEDEZZE FEL MAGYARORSZÁG FŐVÁROSÁT

Fedezze fel Budapestet és legnépszerűbb látnivalóit mindössze 3 óra alatt feltérképezheti egy panorámás városnézésen, légkondicionált busszal.

BUDAPESTI ÁLLAT- ÉS NÖVÉNYKERT

A budapesti állatkert Magyarország legrégebbi állatkertje a legnagyobb gyűjteménnyel. 1072 állatfajjal rendelkezik, és a budapesti Városligetben található. Természetvédelmi terület.

Az állatkert 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit. A parkot évente 1-1,1 millió látogató keresi fel.

Cím: 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

ÓRIÁSKERÉK

Az Erzsébet téren 2017. március közepén nyílt meg az új óriáskerék, amely egész évben üzemel. 65 méteres magasságával ez Európa egyik legnagyobb óriáskereke, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra.

Cím: 1051 Budapest, Erzsébet tér

Lokáció térképen

Nyitvatartás:

Tovább

SZENTENDREI TÚRA

Fedezze fel Szentendre folyóparti városát a Dunakanyar körútján. Sétáljon a művészek által kedvelt utcákon, ízlelje meg az ország tradicionális ételeit és élvezze a város sajátos hangulatát.

Tovább

VÁROSNÉZÉS A DUNÁN

Ha Budapesten tartózkodik, nem hagyhatja ki, hogy elhajókázzon a magyar főváros építészeti csodái mellett. A Budapesti Városnéző körút során a főváros leglélegzetelállítóbb látnivalóiban gyönyörködhetünk: a Budai Várban, a Parlamentben, a Halászbástyában, a Lánchídban, a Budai Várban és még sok más monumentális épületben.

A Silverline Cruises nem csak egy 70 perces városnéző folyami körutazást kínál, hanem élvezheti a Sunset Cocktail Cruise-t, a Unlimited Booze Cruise-t, a Pizza & Beer Cruise-t és a Vacsorahajózást is.

Silverline körutazás

Tovább